Thrilleravslutning i Finnmarksløpet

Thrilleravslutning i Finnmarksløpet

Etter å ha kjempet i 1200 kilometer i bitende kulde, er det i dag målgang i Finnmarksløpet. Det er svenske Petter Karlsson som ligger best an til å vinne løpet.

Foto: Reidar Arnesen/@arcticlapse

 

Ved sjekkpunkt Levajok som ble passert i går, skilte det kun to og en halv time mellom Karlsson på første og Dallas Seavey på tredje. Mellom svensken og amerikaneren ligger norske Birgitte Næss, og alle tre var med i seierskampen når det gjensto 216 kilometer. 

 

I Finnmarksløpet kjemper kvinner og menn skulder ved skulder, noe som er ganske unikt i idrettssammenheng.

 

Iskald natt

Kjørerne i Finnmarksløpet har vært igjennom en frisk natt, med temperaturer ned mot minus 30 grader på den 85 kilometer lange strekningen på elveisen opp til sjekkpunkt Karasjok. Fra Karasjok er det 125 kilometer inn til mål i Alta. Ut fra sjekkpunktet i formiddag lå fortsatt svenske Petter Karlson i tet, og det ser dermed ut til at det er han som vil ta seieren i løpet som følges fra hele verden. Birgitte Næss forlot sjekkpunktet som nummer to.

 

– I år deltar 16 nasjoner, og løpet har følgere fra hele verden i sosiale medier og på løpets hjemmeside. Det internasjonale potensialet for Finnmarksløpet er stort, sier daglig leder Svanhild Pedersen.

 

Statsministerbesøk

Fredag klokken 15.30 besøker også statsminister Erna Solberg Finnmarksløpet. Hun vil få innsikt i den enorme frivillige innsatsen som løpet er basert på og møte kjørere fra Finnmarksløpets juniorklasse og 500-kilometer. Er hun heldig får hun også med seg at vinneren av 1200-kilometersklassen krysser mållinjen.

 

– Vi er veldig stolte over at statsministeren finner tid til å besøke Finnmarksløpet og at hun kan få med seg spenningen ved innspurten. Statsministeren får oppleve folkefesten som Finnmarksløpet skaper og møte frivillige, utøvere og ansatte når hun er i Alta, sier Pedersen.

 

 

Fakta om Finnmarksløpet:

·         Et unikt hundeløp som utfordrer hundekjørerne og hunder gjennom 1200 kilometer i Norges eneste skikkelige villmark.

·         Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken.

·         I 2001 ble Finnmarskløpet AS etablert. Fra den gang har løpet blitt profesjonalisert fra å være et lite sportsarrangement til å bli landsdelens største idretts- og kulturarrangement.

·         Fra 2009 har NRK hatt daglige sendinger fra løpet, med 400 000 seere i snitt og en seerandel på opp mot 50 %.

·         Nettsiden har nesten en million besøk når arrangementet pågår, mye takket være resultatservice og GPS-tracking som gjør at du kan følge deltakere underveis.

·         Finnmarksløpet 2018 har 129 deltakere fra 16 nasjoner.

 

FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailMore

Hovedsamarbeidspartnere