Lykkepillen Buddy - en hverdagshelt!

Lykkepillen Buddy - en hverdagshelt!

Sju år gamle Buddy er ansatt i en 20 prosent stilling ved Mørkved sykehjem for å spre glede blant pasientene. Nå er hunden med det store hjertet en av Norges dyrehelter i kåringen til Agria Dyreforsikring.

I halvannet år har retrieveren Buddy hatt jobben som livsgledehund ved Mørkved sykehjem i Bodø. En dag i uken tar han på seg sitt gule jobbskjerf og blir med matmor, sykepleier Karoline Johnsen, på jobb ved sykehjemmet, der pasientene i ulik grad er demente.

– Selv om pasientene er demente, husker de aller fleste Buddy og snakker mye om han. Helst vil de at han skal være med på jobb hver eneste dag, sier Karoline.

Lykkepille på fire ben

Den oransje hunden går løs i gangene, og oppsøker gjerne pasientene på rommene deres. For mange har hverdagen på sykehjemmet blitt en helt annen etter at Buddy ble ansatt.

– Om pasientene får angst, blir urolige eller har store smerter, ser vi at det hjelper at Buddy er der. I mange tilfeller kan vi kutte ned på smertestillende og beroligende fordi han har den effekten, forteller Karoline, og legger til at han hjelper mange av pasientene med å komme seg ut i frisk luft.

– Hvis beboerne ikke orker eller vil, pleier jeg å si at Buddy trenger selskap på lufteturen, og det funker som regel, ler matmoren, som beskriver nova scotia duck tolling-retrieveren som helt spesiell.

– Han er usedvanlig snill og god mot alle han møter. Mange av pasientene snakker med han i stedet for oss, og de opplever at han forstår dem, sier hun.

Les også: Fikk møte statsministeren

Donerer pengepremie til veldedighet

I tillegg til å kunne glede seg over tittelen Norges dyrehelt, får Buddy og matmødre Karoline og Aina Johnsen også 5000 kroner fra Agria Dyreforsikring som doneres til et veldedig formål. Valget falt på Dyrebeskyttelsen Norge Bodø, som jobber frivillig for å ta vare på, og finne nye hjem til eierløse og bortkomne dyr.

Kr 5 000 til Norsk Retrieverklubb - igjen!

Er ukesvinneren medlem i en av NKKs medlemsklubber så gir Agria Dyreforsikring kr 5 000 til klubben.

Om Norsk Retrieverklubbs firbente medlemmer er laget av noe spesielt er ikke godt å si, men at de er imponerende er det ingen tvil om. Dette er andre gangen i år at en av klubbens avdelinger får pengepremien fra Agria!

Denne gangen er det avd. Nordland som er den heldige vinneren

- Vi følger alle sammen med på Buddy og søster Karoline, og den fantastiske jobben de gjør med å spre livsglede på Mørkved sykehjem, sier Greta Hovde, leder i Norsk Retrieverklubb avd Nordland.

- Vi har truffet Buddy på trening og utstilling hos oss, og syns han er en staselig og flott kar. Tusen takk til Aina, Karoline og Buddy for den flotte innsatsen, og vi er superstolte over at de er medlemmer hos oss!

Nominer din hundehelt her

Om Norges dyrehelter

Dyrene gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og utgjør daglig en forskjell for mennesker og andre dyr. Agria ønsker å berømme dyrenes innsats i samfunnet ved å kåre Norges dyrehelter. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund.

I løpet av kampanjen kåres ti delvinnere, og en av disse blir hovedvinner. Kampanjen er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund. Les mer om kampanjen her.

FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailMore

Hovedsamarbeidspartnere