Junior-NM

Junior-NM
NKKU

I år var det fjerde gang Norsk Kennel Klub Ungdom arrangerte junior-NM. Det ble en spennende dag og vi gleder oss allerede til neste år!

Tekst/foto: NKKU

Arrangementet ble avholdt 31 august på Brekke i Oslo. Området fikk vi låne av Oslo og Omegn Dressurklubb helt gratis, noe vi er veldig takknemelig for. Det er flott at lokale hundeklubber støtter NKKUs ungdomsarbeid.

Junior-NM

Aktiviteten i både lydighetsringen og agilityringen var stor, og publikummet bidro til applaus og støtte til alle deltagerne sidelinjen. Dommerene var Jan Egil Eide (agility) og Anne Marit Traaholdt (lydighet). De gjore begge en fantastisk jobb, ingen ung og uerfaren deltager behövde å väre nervös for å gå inn i ringen til dem. De var begge veldig blide og hyggelige og veldig dyktige i sine jobber, vi kunne ikke värt mer fornöyde!

Regler for junior NM 2014:

Agility: Kvalifisering til finalerunden består av ett agilityløp og et hoppløp, der 1/3 av antall påmeldte kan kvalifisere seg til finalen. I finalen tar man med seg alle feil fra de to kvalifiseringsrundene. Disker man et løp drar man med seg 100 feilpoeng, man kan ikke ha med seg mer enn en disk sammenlagt for å komme på pallen(dette er grunnen til at flere av pallene ikke ble fylt opp). Altså er det resultatene fra både de to kvalifiseringsløpene og finalen tilsammen som avgjør hvem som vinner.

Lydighet: Her konkurrer man i klasse 1, 2, 3 eller elite som vanlig. Vinneren blir kåret på tvers av klassene og det er den med höyest poengprosent som vinner. Eksempel: i klasse 1 er 200 poeng maks, får man 170 poeng blir poengprosenten 85%.

I agility ble det kåret norgesmester under 18 år og over 18 år i klasse liten, mellom og i klasse stor. I lydighet ble det kåret norgesmester under 18 år og over 18 år.

Resultater (se også www.nkku.no):

AGILITY   
Klasse liten - under 18 år:

1. Lene Oliven med Isak

2. Victoria Enerud med Jazz

 

Klasse mellom - under 18 år

1. Eivind Brynildsen med Effie

2. Victoria Enerud med Disco

 

Klasse stor - under 18 år:

1. Magnus Hundmann med Nicki

 

  
Klasse liten - over 18 år

1. Ida W. Bøyesen med Elleville Maia

2. Mike Hillingseter med Athena

 

Klasse mellom - over 18 år

1. Vibeke Stenseth med Fred Flintstone

2. Ina Himle med Kee

3. Ina Himle med Flax

 

Klasse stor - over 18 år

1. Maiken Grønnvold med Sita

2. Ida W. Bøyesen med Ben

3. Kristine Bø med Kira

 LYDIGHET:   
Under 18 år

1. Helene Engedal med Niecie

2. Miriam Pedersen med Hippie

3. Karianne Buer med Step

 

  
Over 18 år

1. Cecilie Grøvdal med Jo

2. Hanna Germain med Bella

3. Line Bu Nilsen med Milli

 

Junior NM 2015 blir agility arrangert under Agilityuka i Stavanger og lydighet blir for förste gang et offisielt stevne i starten av september. Mer informasjon kommer, så fölg med på nkku.no og våre facebooksider(Norsk Kennel Klub Ungdom - NKKU)

 

FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailMore

Relaterte artikler

Hovedsamarbeidspartnere