God påske!

God påske!
iStock

Uansett hvor du og hunden din tilbringer påsken, er det noen ting du bør ha i bakhodet når du har en firbeint venn med på tur.

Mange velger en tradisjonell påske på fjellet, med ski og snø, mens andre foretrekker å tilbringe påsken i lavlandet. 

Les også: En firbent påske

NKK anbefaler alle å ta en titt på våre vintervettregler før de snører sin sekk og spenner sine ski, og ønsker alle riktig god tur!

Vintervettregler:

  • Ikke legg ut på lengre tur enn hunden har grunnkondisjon til, og ikke glem at hunden blir raskere sliten av å gå i løs snø
  • Husk pauser
  • Bruk riktig tilpasset sele, og glem ikke at valper og unghunder ikke skal trekke
  • Klipp hår mellom tredeputene, og bruk potesalve og sokker for å unngå kutt og såre labber
  • Ikke la hunden trekke på speilblank is
  • Husk riktig klær dersom hunden din trenger påkledning for ikke å fryse
  • Mye sterk sol kan ofte føre til røde øyne og solbrenthet. Bruk solbriller til hunder med øyeproblemer og solbeskyttelse beregnet på barn til hunder med lite pels/upigmentert hud.

I lavlandet

I lavlandet er det andre ting å ta hensyn til enn på påskefjellet, avhengig av hvor i landet du befinner deg. 

God påske!
iStock

På noen steder kan huggormen være tidlig ute, og fortsatt noe omtåket etter vinterdvalen, så vær obs på den. På flåttrike steder bør du sjekke om flåtten har våknet.

Har du tenkt å legge inn en båttur med hunden, bør dere ha en flytevest tilpasset hundens størrelse. Hunden skal luftes før båtturen, og ikke legg opp til lange turer uten opphold. Er det mye sol og varme, sørg for en skyggefull liggeplass og ferskt drikkevann. Husk at hunden kan trenge gradvis tilvenning til båtlivet.

Er hunden din glad i å bade, pass på å tørke den slik at den ikke blir kald, får betennelse i ører, og for å forebygge vannhale (betennelse i halen, svært smertefullt for hunden).

Vær beredt

Ha alltid med en liten førstehjelpspakke med deg på lengre turer, og lagre på forhånd telefonnummer til nærmeste veterinærkontor eller vakthavende veterinær. Det skader aldri å være forberedt, og det kan være vanskelig nok å finne en veterinær i høytiden.

Og avslutningsvis – uansett hvor dere er, husk å bruke pose!

God påske!

 

NKK stenger kl 12:00 onsdag 11. april.

FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailMore

Hovedsamarbeidspartnere