Bris - en ekte hundehelt!

Bris - en ekte hundehelt!

Bris redder skoledagen og vinner penger til Norsk Retrieverklubb!

Skolehunden Bris (7) var første delvinner i Norge Dyrehelter 2018.

I skoleårboken til Midtbygda skole i Røyken er fire av lærerne som er avbildet en smule annerledes enn de andre. Golden retrieveren Bris, og tre andre firbeinte «kollegaer», jobber nemlig som skolehunder. Hverdagen består av å hjelpe matmor, spesialpedagog Anne Grethe Låhne, med å gjøre elever tryggere i lesing og matte. Den aller viktigste jobben er allikevel å være en god venn for elevene i hverdagen.

– Hundene er ikke bare lesehunder, de deltar aktivt i undervisningen. Henter klosser og erteposer med tall på, og snurrer lykkehjul hvor det står tall og bokstaver. For barn med utfordringer er det ofte enklere å rette fokuset på en hund. Det gjør oppgavene lettere og mye morsommere, forklarer Anne Grethe.

Bris og de andre hundene skaper glede og gir barna en mulighet til å senke skuldrene og bare være sammen, helt uforpliktende. Men det er også trist når man må ta avskjed med en god venn.

– Tilknytningen til hundene blir veldig stor og mange syns det er trist å dra på sommerferie. Jeg har elever i sjette klasse som gruer seg til å begynne på ungdomsskolen, for da får de ikke møte dem mer. Det er jo ikke så rart, mange av dem har vært sammen med hundene hver eneste dag, sier matmor.

Les også: Nominer din hundehelt!

Bris er en rolig og trygg hund som blir ekstra forsiktig i kontakt med elevene som ikke er vant til hund fra før. Snart har hun jobbet som skolehund i to år.

5000 kr til Norsk Retrieverklubb!

Dersom ukesvinneren allerede er medlem i en av NKKs medlemsklubber så gir Agria Dyreforsikring kr 5 000 til klubben. Siden Anne Grethe allerede er medlem i to av Norsk Retrieverklubbs avdelinger, bestemte Anne Grethe at pengepremien skal gå til avdeling Oslo og omegn. Anne Grethe øremerker pengepremien til etterutdanning av jaktinstruktører.

- Det er en fantastisk og rørende jobb Anne Grethe Låhne gjør sammen med hundene sine for barn med lesevansker. De viser at bruksområdet for hunder overgår det meste vi vi kan forestille oss, sier Steinar Sværen, styreleder i Norsk Retrieverklubb avdeling Oslo og omegn.

Avdeling Oslo og omegn er en stor avdeling i Norsk Retrieverklubb, med mange aktive medlemmer. Dette krever dyktige instruktører som bruker sin tid til å gjøre andre trygge og dyktige med sine hunder.

- Vi har lenge snakket om at vi skal gjøre noe for å vise at vi setter pris på instruktørene våre, og nå får vi et startdytt med denne gaven! Alle trenger faglig påfyll for å fortsette å utvikle seg og holde på inspirasjonen.

FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailMore

RELATERTE ARTIKLER

Hovedsamarbeidspartnere