Kjøpe hund?

Kjøpe hund?
Vibeke Brath

Tenker du på å kjøpe en hund, men vet ikke hvor du skal starte?

Da bør du se denne videoen, hvor NKKs avlskonsulent Kristin Aukrust forklarer litt om de mange forskjellige tingene man bør tenke på når man bestemmer seg for å gå til anskaffelse av en firbent bestevenn:


NKK har også laget en brosjyre til deg som ønsker å kjøpe hund - denne heter "Vil du bli hundeeier", og bør leses av alle som enten er i tenkeboksen, eller som har bestemt seg allerede.

I denne brosjyren får du vite mer om hvordan du går frem for å kjøpe deg hund, og hvilke spørsmål man bør ta stilling til.

Vet du og din familie om dere vil ha tispe eller hannhund? Kanskje er en voksen omplasseringshund et perfekt valg for dere? Dette og mer kan du lese om i "Vil du bli hundeeier"-brosjyren.

NKK anbefaler alle som som planlegger å kjøpe seg hund å ha et bevisst forhold til valg av rase, og å ta kontakt med våre medlemsklubber og deres valpeformidlere så tidlig som mulig i prosessen. Oversikten over våre medlemsklubber finner du her.

Sett deg inn i gjeldende lover og regelverk!

NKK oppfordrer på det sterkeste alle eksisterende og potensielle hundeeiere til å sette seg inn i gjeldende lover og regler, for å legge til rette for et harmonisk hundehold, samt hindre import av sykdommer til Norge. Lov om hundehold og regler for import av hunder til Norge finner du her:

Lov om hundehold

Import og eksport av dyr

 

FacebookTwitterPinterestGoogle+EmailMore

Relaterte artikler

Relaterte filer

Hovedsamarbeidspartnere